ravni potiskanja v homeopatije

 

             To je še ena temeljna tema homeopatije. V sedanjem času se morajo homeopati vsak dan ukvarjati z zdravljenjem potisnjenih bolezni. Kaj to pomeni? Če se na površini telesa – na koži ali površini naravnih odprtin telesa (v nosu, na očeh, v ustih, ušesih, zadnjični odprtini, vagini itd.) pojavijo madeži, posip ali izločki, v doktrini homeopatskega zdravljenja to velja za reakcijsko čiščenje oz. razstrupljanje organizma. Praviloma se hoče vsak človek kakor mogoče hitro znebiti vidnih sprememb na površini telesa, njihovo zatiranje (»zdravljenje«) pa pripomore, da se osnovna notranja bolezen, ki je povzročila madeže oz. izločke, pomakne v globlji sloj organizma. Večslojno raven bolezni priznavajo vsi homeopati sveta. Ne trudite se z iskanjem,  uradna medicina nima takega pristopa k obravnavi bolezni, zato tega pojma ne boste našli.

Za lažje razumevanje poglejmo, kako je to v primeru nevrodermatitisa oz. atopijskega dermatitisa. To je strašna bolezen, ki spremlja obolelega do konca življenja. Lokalizira se v štirih organih: v nosu, pljučih, črevesju in na koži. Toda, če teče iz nosu, se to z zdravili zatre – pozdravi … ko nastopi astmatični napad, se ga ponovno zatre – pozdravi … če se pojavi srbečica, se tudi to zatre – pozdravi itd. Ali drugačen primer iz prakse: neki starejši upokojenec mi je ves navdušen pripovedoval, kako mu je bioresonančna terapija pomagala, da mu več ne teče iz nosu. Molčal sem in mu nisem ničesar pojasnjeval, ker ta pacient mojih razlag tako ali tako ne bi razumel ali sprejel, vendar sem lahko sledil njegovemu zdravstvenemu stanju, saj so se njegovi sorodniki zdravili pri meni. Čez leto je umrl za rakom na prostati, ker je bioresonančna terapija prenesla nahod na raven prostate. Prav tak razplet je bilo tisto, česar mu nisem pojasnil.

V kitajski medicini (mimogrede, ki še zdaleč ni povsem nesporna) obstaja 14. meridijan, na katerem so kot na nitki nanizani hipotalamus, hipofiza, nos, grlo, bronhiji in pljuča, želodec, črevesje in prostata (oz. maternica). Vsak od naštetih organov na poseben način »kriči« o svoji patologiji, kljub vsemu pa je najpogosteje osnovna vloga alarmiranja dodeljena prav nosu. Tako je bilo pri tem upokojencu nenehno brisanje nosu v bistvu alarm za prostato. Enako velja tudi za bolezni pljuč, pri katerih se pojavlja nahod in nato zdravljenje nosu prenese bolezen na raven pljuč. Enako se dogaja pri gripi, ko skupaj s sluzjo, ki teče iz nosu, organizem odstranjuje viruse.

Če zatiramo vsako zunanjo, vidno obliko bolezni in izločke, se bolezen umakne globlje v telo. V knjigah različnih avtorjev boste našli opis 6 – 8 ravni (slojev), vsaka raven pa je sestavljena iz nekaj podravni. Prva raven je površina telesa – koža, zadnje ravni so hormonalni sistem. Glavna načina za potiskanje bolezni sta:

  • s pomočjo mazil in tablet
  • s pomočjo kirurških posegov.

Na primer: človeku operirajo hemoroide, čez določen čas se pojavijo kamni v žolčniku; ženska si izpira nožnico, čez določen čas se pojavi rak maternice; odpravljamo sluz iz pljuč, pojavi se zaprtje; zdravimo previsok krvni tlak, pojavijo se bolezni ledvic; potiskamo negativno čustvovanje, pojavi se visok krvni tlak ali infarkt, itd. Vse to v svoji praksi upošteva tista veja homeopatov, ki pristopajo k zdravljenju človeka šele potem, ko so izvedeli vse o stanju njegovih notranjih organov. Tako se pomikanje simptomov od znotraj na površje obravnava kot zelo pozitiven znak.